יום שלישי, 16 בפברואר 2016

מוס גבינה עם שטרוייזל שקדים, שוקולד לבן ורוטב פירות יער

את הפוסט הבא שווה לכם לשמור ולזכור.
כי העוגה הזו היא בין שלושת העוגות הכי טעימות, קלות ומדהימות שאני נתקלתי אי פעם.

זה התחיל מאחיות שלי (כמו כמעט כל סיפור)
ששוב רצו עוגת גבינה, ולי נמאס מהעוגת גבינה האפויה, ומהעוגת גבינה הקרה הקלאסית
אז התקשרתי לאביב - השכן הכי הכי שיש
שבעצמו קונדיטור מאוד מוכשר
ושאלתי אם יש לו מתכון כיפי, טעים וקליל. והוא הביא לי את המתכון ל -

מוס גבינה עם פירות יער ושטרוייזל שקדים

שהשתדרג גם לשוקולד לבן (לבקשת עדי - אחותי).

בקיצור.. עונג צרוף.
העוגה מאוד פשוטה להכנה, והיא כאמור בנויה משלוש וחצי שכבות עיקריות:
שכבת השטרוייזל שקדים - בסיס
שכבת מוס הגבינה
"חצי" שכבת שוקולד לבן טהור
ורוטב פירות יער מפנק





העוגה קיבלה כל כך הרבה מחמאות, שפשוט נהייתה עוגת האירועים הרשמית של המשפחה.
ובגלל שיש לי את המגבלה המעצבנת שלי - אי אפשר להכין אותו דבר כמה פעמים
אז הכנתי גם את הגרסה האישית של המוס הזה - ללא השטרוייזל וללא השוקולד הלבן (את דרך ההכנה לגרסה האישית תוכלו למצוא בסוף המתכון)

אז יאללה לעבודה!


מוס גבינה שטרוייזל, שוקולד לבן ופירות יער:

שטרוייזל שקדים:
100 גרם קמח
100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר חום דמררה
100 גרם שקדים טחונים
קורט מלח 
מוס גבינה:
1 קילו גבינה 9%
270 גרם סוכר
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
22 גרם ג'לטין
110 מ"ל מים קרים
גרידת לימון מחצי לימון

שוקולד לבן:
50 גרם שוקולד לבן

רוטב פירות יער:
300 גרם פירות יער
50 מ"ל מים
50 גרם סוכר

כמות:
עוגה בקוטר 24 ס"מ.



אופן ההכנה:
  1. שטרוייזל  שקדים: מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
  2. במעבד מזון מניחים קמח ושקדים טחונים מנופים, חמאה, סוכר ומלח ומעבדים בפולסים עד לקבלת חתיכות בצק.
  3. מסיימים את הלישה באופן ידני עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של 2-3 מילמיטר - שימו לב! הבצק צריך להיות מספיק גדול כדי שיספיק לבסיס העוגה (אפשר להשוות לתבנית). מורידים את דף האפייה העליון.
  5. מכניסים לתנור למשך 5-7 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
  6. ברגע שמוציאים מהתנור, מניחים את תבנית העוגה על השטורייזל בכדי ליצור את צורת העיגול, משאירים את התבנית על השטרוייזל עד שיתקרר לחלוטין.
  7. "מגרדים" בעזרת מזלג את שאריות השטרוייזל מסביב לתבנית ומעבירים לקופסה אטומה.
  8. מוס גבינה: מניחים את הגבינה בתוך מסננת מעל קערה למשך שעה לסינון נוזלים. 
  9. בקערה קטנה מערבבים ג'לטין עם המים הקרים ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין ספג את המים והפך לספוגית.
  10. מקציפים את השמנת, הסוכר וגרידת הלימון למרקם יוגורט - לא קצפת יציבה ולא נוזל.
  11. מעבירים את הגבינה לקערה חסינה מחום ומעמידים על בן מארי (סיר מלא במים רותחים שמונח על להבה בינונית-נמוכה ועליו הקערה חסינה מחום עם הגבינה).
  12. מוסיפים את הג'לטין בחתיכות קטנות לתערובת הגבינה ומערבבים עד להמסה מוחלטת.
  13. מורידים את תערובת הגבינה מן הבן-מארי ומשווים מרקמים עם השמנת המוקצפת: מניחים שליש מתערובת השמנת המוקצפת בתערובת הגבינה ומערבבים בעדינות, חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
  14. מניחים שקף בתבנית מעל השטרוייזל, ושופכים את תערובת הגבינה אל תוך הרינג.
  15. מעבירים למקרר להתייצבות למשך לילה (אפשר לזרז תהליכים ולהעביר למקפיא למשך 3-4 שעות).
  16. שוקולד לבן: ממיסים שוקולד לבן בפולסים במיקרוגל או על בן מארי.
  17. לאחר שהעוגה התייצבה - שופכים את תערובת השוקולד ובעזרת מרית מורחים באופן אחיד על העוגה.
  18. מחזירים את העוגה למקפיא/מקרר.
  19. רוטב פירות יער: בסיר קטן מביאים לרתיחה פירות יער, סוכר ומים.
  20. מסירים מהאש ומצננים את הרוטב לחלוטין.
  21. שופכים את הרוטב בנדיבות על העוגה ומחזירים למקרר/מקפיא.
  22. לאחר שעה-שעתיים מוציאים את העוגה מהמקרר ובזהירות מסירים את הרינג ומגישים.

  • ניתן לשמור את העוגה במקרר עד לשלושה ימים.
  • אפשר לוותר על שכבת השוקולד לבן.
  • אפשר להחליף את רוטב פירות היער בתותים טריים.
  • אפשר לוותר על השקף - אך בעזרתו נוצרים שוליים נקיים וחלקים. שקף ניתן לקנות בכל חנות אפייה.
  • עם השטרוייזל שנשאר אפשר לקשט מעל הפירות יער (באותה צורה שקשטתי עם השוקולד הלבן או באיזו צורה שתבחרו).
  • שימו ♥: העוגה שיוצאת היא גדולה וגבוהה מאוד! ניתן להכין עוגה קטנה ונמוכה יותר ולהוריד בחצי את כמות מוס הגבינה (עוגה בקוטר 20-22 ס"מ).
  • לגרסה כשרה לפסח יש לוותר על השטרוייזל.

מוס גבינה אישי עם רוטב פירות יער:

מוס גבינה:
1 קילו גבינה 9%
270 גרם סוכר
500 מ"ל שמנת מוקה 38%
22 גרם ג'לטין
110 מ"ל מים קרים
גרידת לימון מחצי לימון

רוטב פירות יער:
300 גרם פירות יער
50 מ"ל מים
50 גרם סוכר

כמות ואביזרים נוספים:
12 חצי-כדורים

אופן ההכנה:
  1. מוס גבינה: מניחים את הגבינה בתוך מסננת מעל קערה למשך שעה לסינון נוזלים. 
  2. בקערה קטנה מערבבים ג'לטין עם המים הקרים ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין ספג את המים והפך לספוגית.
  3. מקציפים את השמנת, הסוכר וגרידת הלימון למרקם יוגורט - לא קצפת יציבה ולא נוזל.
  4. מעבירים את הגבינה לקערה חסינה מחום ומעמידים על בן מארי (סיר מלא במים רותחים שמונח על להבה בינונית-נמוכה ועליו הקערה חסינה מחום עם הגבינה).
  5. מוסיפים את הג'לטין בחתיכות קטנות לתערובת הגבינה ומערבבים עד להמסה מוחלטת.
  6. מורידים את תערובת הגבינה מן הבן-מארי ומשווים מרקמים עם השמנת המוקצפת: מניחים שליש מתערובת השמנת המוקצפת בתערובת הגבינה ומערבבים בעדינות, חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
  7. מעבירים את בלילת הגבינה לתבנית סיליקון.
  8. מעבירים למקרר להתייצבות למשך 5-6 שעות (אפשר לזרז תהליכים ולהעביר למקפיא למשך 3-4 שעות)
  9. רוטב פירות יער: בסיר קטן מביאים לרתיחה פירות יער, סוכר ומים.
  10. מסירים מהאש ומצננים את הרוטב לחלוטין.
  11. מחלצים את הכדורים מן התבנית, מניחים בצלחת הגשה ושופכים בנדיבות רוטב פירות יער על כל חצי כדור.


  • ניתן לשמור את המוס במקרר עד לשלושה ימים.
  • אפשר להחליף את רוטב פירות היער בתותים טריים.
  • ניתן להחליף את תבנית הסיליקון חצי כדור בכל תבנית סיליקון אחרת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה