יום שבת, 23 בינואר 2016

ריבת תפוזים סיניים

זה התחיל ביום שבת סטנדרטי,
הלכתי למטבח (כהרגלי) וראיתי קערה מלאה ב..תפוזים סיניים!
קטנים יפים וחמודים,
שהגיעו הישר מהעץ בגינה שלי!!! (יותר נכון, מהגינה של אבא שלי)

בכל אופן, לא יכולתי להישאר אדישה והייתי חייבת לעשות מעשה.
הכנתי אי פעם ריבה? לא
אני אוהבת תפוזים? לא
אבל זה לא מה שימנע ממני להכין ריבת תפוזים סיניים מעולה!

כמובן שחיפשתי מתכון, כי כפי שכבר ציינתי אף פעם לא הכנתי ריבה
אז הגעתי לבלוג "מטבח מקומי"
והתחלתי בעשייה.




ריבת תפוזים סיניים:

1 ק"ג תפוזים סיניים
500 גרם סוכר לבן
חצי כוס מיץ תפוזים
גרידה ומיץ מלימון אחד
פיסת ג'ינג'ר קטנה
ענף רוזמרין קטן

אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב את התפוזים וחוצים אותם לאורכם.
  2. בסיר בינוני מניחים את התפוזים החצוים יחד עם מים רותחים.
  3. מביאים לרתיחה - ומסננים. חוזרים על פעולה זו עוד פעמיים (סך הכל שלוש הרתחות) - פעולה זו תנטרל את הטעם המריר של קליפת התפוזים.
  4. בסיר בינוני מניחים את התפוזים לאחר ההרתחות, סוכר, מיץ תפוזים, מיץ לימון, גרידת לימון, ג'ינג'ר ורוזמרין ומביאים לרתיחה.
  5. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל עם מכסה פתוח לעוד 30-40 דקות.
  6. מעבירים לצנצנת/קופסה אטומה ומאחסנים במקרר.


  • את הריבה מאחסנים במקרר.
  • שימו לב לא לוותר על שלב ההרתחות - אם תקצרו את תהליך זה הריבה תיצא מרירה.
  • אפשר לוותר על הג'ינג'ר ו/או הרוזמרין. אך אין ספק שאיתם הריבה מקבלת טעמים יותר עשירים.
  • הריבה נהדרת למריחה על פרוסת לחם וגם! לקינוחים מיוחדים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה