את הקינוח הבא ראיתי לראשונה במוסף של עיתון,
מוסף שלם שדיבר אך ורק על קינוחים בצנצנות
וזו הייתה הפעם הראשונה שנחשפתי לסוג הקינוח הזה
מאז כמובן שהייתה על זה משימה במאסטר שף והיום אין אחד שלא מכיר את הקינוח בצנצנת
או קינוח כוסות, אותו דבר :)
אז הקינוח הבא פשוט, קליל, לוקח בדיוק רבע שעה הכנה ופשוט יפיפה ומרשים!
מוסף שלם שדיבר אך ורק על קינוחים בצנצנות
וזו הייתה הפעם הראשונה שנחשפתי לסוג הקינוח הזה
מאז כמובן שהייתה על זה משימה במאסטר שף והיום אין אחד שלא מכיר את הקינוח בצנצנת
או קינוח כוסות, אותו דבר :)
אז הקינוח הבא פשוט, קליל, לוקח בדיוק רבע שעה הכנה ופשוט יפיפה ומרשים!
קינוח בצנצנת - ריבת חלב ובננות:
200 גרם פתיבר
100 גרם ריבת חלב
1 בננה
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
אביזרים נוספים+כמות:
8 צנצנות/כוסות קטנות מאוד או 4 צנצנות בינוניות
שק זילוף עם צנתר כוכב - לא חובה
אופן ההכנה:
- מניחים את הפתיבר במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת פירורים דקים.
- מפזרים בתחתית הצנצנות את הפתיבר המפורר עד לקבלת שכבה נדיבה של פירורים.
- על גבי הפירורים מניחים ריבת חלב בעזרת 2 כפיות/שקית זילוף.
- מקלפים וחותכים את הבננה לפרוסות דקות.
- מניחים את הבננה על ריבת החלב, צמודה לדפנות הצנצנת ובמרכז על גבי ריבת החלב.
- במיקסר מניחים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ו2 כפות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- בעזרת 2 כפיות או שקית זילוף עם צנתר כוכב מניחים את השמנת המתוקה. שימו ♥! הקצפת היא השכבה העבה ביותר בצנצנת וגם האחרונה.
- מפזרים עוד קצת פירורי פתיבר.
- מומלץ להכין את הקינוח באותו יום הגשה - בננות נוטות להשחיר אחרי זמן מאוד קצר במקרר.
- הקינוח יכול להישאר עד שלושה ימים במקרר.
- הכמות הרשומה במתכון מספיקה ל-8 צנצנות כמו בתמונה - מאוד קטנות! הכפילו כמויות בעת הצורך.
- אפשר להחליף את ריבת החלב לכל ממרח אחר שאתם אוהבים - שוקולד, חמאת בוטנים, שוקולד לבן וכו'.
- את הצנצנות קניתי מ Spices
- לגרסה כשרה לפסח ניתן להמיר את הביסקווטים לעוגיות כשרות לפסח.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה