יום רביעי, 20 בינואר 2016

עוגת גבינה? צנצנת גבינה!

הלקוחות הכי טובות שלי, הן שתי אחיות שלי.
ממש לא קשה לרצות אותן..
כל עוד יש פירות יער וגבינה - הן מרוצות!

אז כבר הכנתי עוגת גבינה אפויה,
וגם הכנתי להן עוגת גבינה קרה עם פירות יער
וכמה אפשר להכין את אותו הדבר בדיוק?

אז לקחתי צנצנות, ובניתי בהן "עוגת גבינה"
הצנצנת היא מאוד פשוטה! יש בה בסך הכל 3 שכבות - שטרוייזל, קרם מסקרפונה ורוטב פירות יער.
כל אחת מהשכבות קלה מאוד להכנה, וההכנה עצמה לוקחת סך הכל 20 דקות!




קרם מהמסקרפונה המדהים לקוח מעוגיו.נט

צנצנת מסקרפונה ופירות יער:

שטרוייזל:
100 גרם קמח
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם חמאה קרה
100 גרם סוכר חום

קרם מסקרפונה:
225 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל איכותית
70 גרם אבקת סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה

רוטב פירות יער:
300 גרם פירות יער
50 גרם סוכר
50 מ"ל מים

אביזרים נוספים+כפות:
8 צנצנות/כוסות בגודל בינוני
שקית זילוף עם צנתר כוכב - לא חובה

אופן ההכנה:
  1. שטרוייזל: מחממים תנור ל 190 מעלות.
  2.  במעבד מזון מניחים קמח, שקדים טחונים, חמאה קרה וסוכר חום וטחונים בפולסים על לקבלת תערובת פירורית (במידה ועירבבתם יותר מדי והתערובת כבר אחידה - אין סיבה לדאגה! אחרי האפייה - כשהתערובת עדיין חמה תעברו עליה עם מזלג ותחזירו אותה למצב פירורי).
  3. שופכים את התערובת הפירורית לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  4. מכניסים לתנור ומשגיחים היטב, לאחר 5-7 דקות התערובת מזהיבה וזה הסימן להוציא את התבנית מהתנור.
  5. מצננים את השטרוייזל בטמפרטורת החדר.
  6. קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים מסקרפונה, תמצית וניל ואבקת סוכר וטורפים לתערובת אחידה במהירות נמוכה-בינונית.
  7. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרם דק תוך כדי הקצפה את השמנת המתוקה.
  8. ממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
  9. רוטב פירות יער: בסיר קטן מניחים פירות יער, סוכר ומים. 
  10. מביאים לרתיחה חזקה ומוודאים שכל הסוכר נמס.
  11. מצננים לחלוטין עד לשלב הרכבת הצנצנת.
  12. הרכבת הצנצנת: מפזרים בנדיבות שטרוייזל, בעזרת שתי כפיות/שקית זילוף עם צנתר כוכב מניחים את קרם המסקרפונה, מפזרים בנדיבות רוטב פירות יער.
  • את הצנצנות ניתן לשמור עד שלושה ימים במקרר.
  • לא חובה להשתמש בשקית זילוף וצנתר, אפשר להשתמש גם בשקית סנדוויץ פשוטה או בשתי כפיות - אך אין ספק שלקבלת גימור יפה יותר עדיף להשתמש בשקית זילוף.
  • אפשר להחליף את רוטב פירות יער בתותים או כל פרי אחר שאוהבים.
  • מרוטב פירות יער יוצאת כמות נאה - אני אוהבת להגיש את הצנצנות יחד עם קערה של רוטב בצד - כך שלדביבונים האמיתיים תהיה אופציה להוסיף כאוות נפשם :)
  • לגרסה כשרה לפסח יש לוותר על השטרוויזל ובמקומו לגרוס עוגיות כשרות לפסח.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה