יום חמישי, 4 בפברואר 2016

יום הנוטלה הבינלאומי - רוזלך

נתחיל בזה שמחר (חוץ מזה שמחר שישי), כן כן ממש מחר הוא 

5.2.2016 יום הנוטלה הבינלאומי!

ואיך אפשר לעבור את היום הזה בלי איזה קינוחון מנוטלה?

נכון שתמיד אפשר "לברוח" לעוגת שמרים עם נוטלה,
אפשר למה לא לעשות כמעט אותו דבר רק קצת שונה?

הקינוח הבא הוא קינוח הדגל של "קפה לנדוור"
הוא לא קינוח מטורף
לא מרשים ביופיו,
המצרכים ממש לא בשמים וההכנה? ממש קלה!

אבל מה שכן.. מי שאוהב שמרים ונוטלה - פשוט יתאהב במאפה הזה.



הרעיון דומה לרוגלך אבל לא בדיוק.. ולכן הוא נקרא "רוזלך" - נוטלה בתוך בצק שמרים שנמצא ממש כמה דקות בתנור.

את המתכון מצאתי בפייסבוק והוא שייך למלי מאירוב.

רוזלך:

3 כוסות קמח לבן
1 כוס מים פושרים
1 כפית שמרים יבשים
רבע כוס שמן זית
רבע כפית מלח
1 צנצנת נוטלה
1 שקית אבקת סוכר

כמות:
מתקבלת כמות של כ-15 רוזלכים בינונים.

אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח לבן מונפה, מים, שמים יבשים, שמן זית ומלח ומערבבים כעשר דקות עד לקבלת בצק גמיש ואחיד.
  2. תפיחה ראשונה: מכסים את קערת המיקסר עם הבצק במגבת ומניחים לתפוח במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  3. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו - מוציאים את האוויר בעזרת לחיצה חזקה על הבצק.
  4. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים ומניחים על משטח מקומח.
  5. תפיחה שנייה: מכסים את הכדורים במגבת ומניחים לתפוח עוד כחצי שעה.
  6. מחממים תנור ל 230 מעלות.
  7. פותחים כל כדור לעלה דק עד כמה שאפשר ומורחים נוטלה בנדיבות. מגלגלים את הבצק לרולדה, וחותכים לפרוסות של כ-2 סנטימטר. מניחים את חתיכה בתבנית. חוזרים על הפעולה עבור כל הכדורים.

  1. מכניסים את התבנית לתנור לכ-5-10 דקות. שימו ♥! הרוזלכים לא אמורים להיות זהובים, ולכן צריך לשים לב ולא להשאיר אותם יותר מדי זמן בתנור. 
  2. מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
  • אני ממליצה להכפיל כמויות, הרוזלכים נעלמים בתוך דקה!
  • החום בתנור גבוה מאוד משום שהרוזלכים נמצאים שם ממש דקות ספורות וזה בסדר.
  • הכוס במתכון היא כוס חד פעמית פשוטה.
  • אפשר להחליף את הנוטלה בכל סוג ממרח אחר שאוהבים - מומלץ שוקולד.
  • אפשר להוסיף לתוך הרוזלכים גם אגוזים קצוצים - יוצא מעולה!

יום נוטלה שמח!   

ננה





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה