יום שני, 15 בפברואר 2016

שבלולי שמרים נוטלה ושקדים

90% מהפעמים שאני שואלת אנשים מה הם הכי אוהבים בקינוחים
זה מסתכם בנוטלה ושמרים.
אין מה לעשות! זה הכי טעים,
עוגות מפונפנות זה יפה ומרשים וגם טעים
אבל אין יותר טוב מחתיכת בצק עם נוטלה (ועדיף שהרבה)



הבצק הוא הבצק שמרים הקבוע שלי, שאיתו הכנתי גם שבלולי קינמון וסוכר
וגם עוגת שמרים עם פרלינה ונוטלה

הפעם, נכין שבלולי נוטלה שנראים ממש כמו עוגיות, עם שקדים גרוסים!
בקיצור.. תענוג.

הבצק הוא של לאה אלגזר

שבלולי נוטלה-שקדים:


בצק שמרים:
2/3 כוס חלב
ביצה
50 גרם חמאה רכה
3 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים

מילוי:
חצי חבילת נוטלה
50 גרם שקדים גרוסים

ציפוי:
1 ביצה טרופה
100 גרם סוכר
100 מ"ל מים

*** כמות של 16 שבלולי נוטלה ***

אופן ההכנה:

  1. בצק שמרים: שמים במיקסר עם וו לישה את החלב,ביצה, 50 גרם חמאה רכה, קמח, מלח ושמרים יבשים ולשים כ 5-7 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  2. התפחה ראשונה: מכסים את הבצק במגבת ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (בערך כשעה וחצי, תלוי בטמפרטורת החדר).
  3. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 3-4 מ"מ.
  4. מורחים בנדיבות נוטלה ומפזרים שקדים גרוסים.
  5. מגלגלים לרולדה, וחותכים פרוסות בעובי חצי סנטימטר.
  6. התפחה שנייה: מסדרים את הפרוסות על נייר האפייה ומכסים במגבת. מניחים להתפחה של רבע שעה.
  7. מחממים תנור ל180 מעלות.
  8. מברישים את הפרוסות שמרים עם נוטלה בביצה טרופה.
  9. מכניסים את התבנית אפייה עם פרוסות השמרים לתנור למשך 7-10 דקות עד להשחמה.
  10. ציפוי: בקערה קטנה מערבבים את אבקת הסוכר, תמצית וניל וחלב לתערובת אחידה.
  11. בעוד שהשבלולים חמים - מורחים את הציפוי לקבלת מראה מבריק.


  • את השבלולים ניתן לשמור עד כשלושה ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
  • מומלץ לחמם כמה שניות במיקרוגל לפני שאוכלים (או כמובן לאכול ישר מהתנור).
  • כמובן שקיימות גם גרסאות לפרווה מאוד מוצלחות, אבל אחד הבצקי-שמרים פרווה היותר מוצלחים שנתקלתי בהם היו של עוגיו.נט, לגבי המילוי - ניתן להחליף בממרח שוקולד פרווה כמו "השחר".

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה