יום ראשון, 27 במרץ 2016

מיני-קראנץ' שמרים נוטלה

הסופ"ש היה לי מצברוח שמן במיוחד,
היה בא לי מלא נוטלה
מלא בצק
מלא שוקולד 
אבל בקטן.

ממחשבה שמנה נוצר מאפה עוד יותר שמן:
מיני קראנץ' שמרים נוטלה, שוקולד מריר ואגוזי לוז



את הצורה היפה הזו יצרתי בכך ששמתי את פרוסות השמרים בתבנית סיליקון עם שקעים
בתנור המאפה תפח.. ותפח.. ותפח.. והפך לסוג של פרח



מיני-קראנץ' שמרים נוטלה ושוקולד מריר:


בצק שמרים:
2/3 כוס חלב
ביצה
50 גרם חמאה רכה
3 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים

מילוי:
4 כפות גדושות של נוטלה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
ביצה טרופה

מי סוכר:
50 גרם סוכר לבן
75 מ"ל מים

אופן ההכנה:

  1. בצק שמרים: שמים במיקסר עם וו לישה את החלב,ביצה, 50 גרם חמאה רכה, קמח, מלח ושמרים יבשים ולשים כ 5-7 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  2. התפחה ראשונה: מכסים את הבצק במגבת ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (בערך כשעה וחצי, תלוי בטמפרטורת החדר).
  3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כחצי סנטימטר, מורחים את הנוטלה באופן שווה.
  4. מפזרים את השוקולד הקצוץ והאגוזים הקצוצים ומגלגלים לרולדה.
  5. חותכים לחתיכות בעובי של סנטימטר-סניטמטר וחצי.
  6. מסדרים בתבנית סיליקון.
  7. התפחה שניה: מכסים את תבנית הסיליקון במגבת ומניחים לרבע שעה.
  8. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  9. מורחים את המאפים בביצה טרופה.
  10. מכניסים לתנור למשך 12 דקות בערך.
  11. מוציאים כאשר המאפה שחום.
  12. מי סוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר.
  13. מורחים בנדיבות על המאפים בעודם חמים - ומגישים.

  • ניתן לשמור בקופסה אטומה עד לשלושה ימים בטמפרטורת החדר.
  • מומלץ מאוד לחמם כמה שניות במיקרוגל לפני ההגשה.
  • ניתן לוותר על האגוזים.
  • אפשר להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב אך שימו לב שרמת המתיקות תעלה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה