מכירים את עוגת הקרמבו הידועה?
היא בערך העוגה האהובה עליי בעולם.
פשוטה פשוטה, אבל אין ספק שהכי טעימה!
סך הכל העוגה בנויה משלוש שכבות (בעצם שתיים וחצי):
בסיס של עוגת שוקולד אוורירית
קרם וניל
ורוטב שוקולד
אז הפעם הלכתי על אותו קונספט,
רק שלקחתי השראה מעוגיו.נט - והחלפתי את הבסיס בבראוניז צ'אנקי מאנקי (עם נוטלה, אגוזי מלך ובננות)
את הקרם וניל השארתי
גם את הרוטב שוקולד השארתי
והוספתי בננות טריות מעל ואגוזי לוז מסוכרים
בקיצור.. יאמיייייי
היא בערך העוגה האהובה עליי בעולם.
פשוטה פשוטה, אבל אין ספק שהכי טעימה!
סך הכל העוגה בנויה משלוש שכבות (בעצם שתיים וחצי):
בסיס של עוגת שוקולד אוורירית
קרם וניל
ורוטב שוקולד
אז הפעם הלכתי על אותו קונספט,
רק שלקחתי השראה מעוגיו.נט - והחלפתי את הבסיס בבראוניז צ'אנקי מאנקי (עם נוטלה, אגוזי מלך ובננות)
את הקרם וניל השארתי
גם את הרוטב שוקולד השארתי
והוספתי בננות טריות מעל ואגוזי לוז מסוכרים
בקיצור.. יאמיייייי
עוגת קרמבו צ'אנקי מאנקי:
בסיס בראוניז צ'אנקי מאנקי:
250 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
2 כפות גדושות של נוטלה
3/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
3 ביצים
כפית תמצית וניל
חצי כוס קמח
כוס אגוזי מלך שבורים
בננה חתוכה גס
קרם וניל:
500 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות סוכר לבן
4 כפות איסטנט פודינג וניל
כפית מחית וניל/תמצית וניל איכותית
גנאש שוקולד מריר:
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה
קישוט:
2 בננות חתוכות לפרוסות דקות
אגוזי לוז מסוכרים
כמות:
עוגה בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה:
- בראוניז צ'אנקי מאנקי: מחממים תנור ל 180 מעלות.
- ממיסים על בן-מארי שוקולד וחמאה.
- ברגע שהשוקולד והחמאה נמסים, מוסיפים נוטלה ומערבבים היטב.
- מעבירים לקערת מיקסר עם מטרפה ומוסיפים את הסוכר והביצים בהדרגה ומערבבים במהירות.
- מוסיפים תמצית וניל, קמח ובסוף את האגוזים.
- מוציאים את קערת המיקסר מהמיקסר, מוסיפים את הבננות ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן.
- מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל25 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין.
- קרם וניל: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים שמנת, סוכר, איסטנט פודינג ומחית וניל ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
- מניחים שקף בתבנית העוגה על גבי הבראוניז - ניתן לדלג על שלב זה.
- מורחים את קרם הוניל ומיישרים בעזרת פלטה. מעבירים למקרר לקירור.
- גנאש שוקולד מריר: בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה.
- קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בתוך קערה.
- כשהשמנת רותחת - שופכים אותה על השוקולד המריר ומערבבים עד לאחידות.
- מצננים מעט בטמפרטורת החדר (שימו לב לא יותר מדי שלא יתמצק) ושופכים על הקרם וניל.
- מקשטים עם הבננות והאגוזי לוז המסוכרים ומגישים.
- ניתן לשמור במקרר עד לשלושה ימים.
- אפשר לוותר על הבננות/האגוזים.
- ניתן לקשט את כל העוגה בבננות או רק חלק ממנה (אם יש אנשים שלא ממש אוהבים בננה).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה