יום שבת, 16 באפריל 2016

עוגת ליל הסדר - פיסטוק, תות ושוקולד לבן

בעוד כמה ימים כולנו נחגוג את חג הפסח,
וכנראה שאחת השאלות שמעסיקות את כולנו בימים אלו (מעבר לניקיונות)
היא מה יהיה הקינוח?

אז נכון, ירד הקמח. אבל עדיין יש מיליון אופציות
מעבר לעוגות מוס כמו מיני בומב טריקולד
או מוס גבינה ופירות יער
רציתי לשדרג ולהביא טעמים קצת שונים ממה שלפחות אצלי בבית רגילים.

מפה לשם זה מה שיצא:
ביסקוויט פיסטוק עם דיפלומט תות וריבועי שוקולד לבן-פיסטוק


ביסקוויט פיסטוק - עוגת פיסטוק עשירה ורכה.
דיפלומט תות - קרם פטייסיר עם קצפת ומחית תות.
שוקולד לבן-פיסטוק - שוקולד לבן מומס עם פיסטוקים קצוצים חתוך לריבועים.

במתכון זה יש שני סוגי מחיות - מחית פיסטוק ומחית תות.
את שניהם ניתן לקנות בחנויות אפייה, אך אפשר גם להכין בבית!
את המתכון למחית הפיסטוק מצאתי בבובעל'ה

ניתן למצוא את המתכונים למחיות ממש בסוף הפוסט


עוד מתכונים כשרים לפסח מחכים לכם בדף המתכונים עם הסימון "כשר לפסח"





עוגת פיסטוק, תות ושוקולד לבן:

ביסקוויט פיסטוק:
130 גרם אבקת סוכר
60 גרם פיסטוק
70 גרם אבקת שקדים
20 גרם קמח תפוחי אדמה
200 גרם חלבון
50 גרם סוכר
40 גרם מחית פיסטוק - ניתן לקנות בחנויות אפייה או להכין לבד בבית (הסתכלו בסוף הפוסט)
100 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר
צבע מאכל ירוק - לא חובה

דיפלומט תות:
350 גרם חלב
חצי כפית מחית וניל/מקל וניל
85 גרם סוכר
85 גרם חלמונים
30 גרם קורנפלור
כפית מחית תות - ניתן לקנות בחנויות אפייה או להכין לבד בבית (הסתכלו בסוף הפוסט)
150 גרם שמנת מתוקה 32%

ריבועי שוקולד לבן-פיסטוק:
100 גרם שוקולד לבן
50 גרם פיסטוק קצוץ דק

קישוט:
20 גרם פיסטוקים קצוצים

כמויות ואביזרים נוספים:
תבנית ריבוע 20X20
שקית זילוף עם צנתר חלק/כוכב

אופן ההכנה:
  1. ביסקוויט פיסטוק: מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מנפים יחד אבקת סוכר ואבקת שקדים.
  3. במעבד מזון גורסים פיסטוקים לאבקה יחד עם קמח תפוחי האדמה ומוסיפים לקערה עם האבקת סוכר ואבקת השקדים.
  4. בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים חצי מכמות החלבון לאחר שנוצר קצף מוסיפים בבת אחת את כל הסוכר וממשיכים להקציף עד למרנג יציב.
  5. מוסיפים את שארית החלבון שלא הוקצף לקערת היבשים יחד עם מחית הפיסטוק ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את החמאה המומסת בהדרגה ומערבבים עד לאחידות.
  7. מקפלים את המרנג אל תוך התערובת עד לתערובת אחידה. ניתן להוסיף קצת צבע מאכל ירוק.
  8. שופכים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 10-15 דקות עד להשכמה.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים היטב בטמפרטורת החדר.
  10. דיפלומט תות: בסיר קטן מניחים חלב ווניל ומביאים לרתיחה.
  11. במקביל - בקערה גדולה מניחים חלמונים וסוכר וטורפים היטב. מוסיפים קורנפלור וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה.
  12. כשהחלב רותח - שופכים אותו אל קערת החלמונים תוך טריפה נמרצת ללא ההפסקה. לאחר שהחלמונים והחלב התאחדו, מחזירים את התערובת לסיר לאש גבוהה וטורפים היטב עד להסמכה ורתיחה חזקה. שימו לב! יש לטרוף חזק במשך כל התהליך כדי להימנע מגושים/שריפת הפטייסיר.
  13. כשמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה - מורידים מהאש ומוסיפים כפית מחית תות. מערבבים היטב עד לאחידות.
  14. מעבירים לכלי שטוח ומכסים בניילון נצמד. מצננים בטמפרטרות החדר.
  15. לאחר שהקרם פטייסיר-תות מתקרר, מעבירים אותו לקערה ופותחים אותו בעזרת מטרפה. בהתחלה יהיו גושים והקרם יראה כאילו הוא מתפרק, אך לאחר טריפה נמרצת הוא יחזור למרקם קרמי וחלק.
  16. בקערת מיקסר מניחים שמנת מתוקה ומקציפים לקצפת יציבה.
  17. מקפלים את הקרם פטייסיר-תות אל הקצפת עד לאחידות.
  18. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק ושומרים במקרר עד להרכבה.
  19. שוקולד לבן-פיסטוק: על גבי בן מארי/מיקרוגל ממיסים שוקולד לבן.
  20. שופכים את השוקולד הלבן על תבנית אפייה מרופדת בדף גיטרה/נייר אפייה ומיישרים בעזרת פלטה.
  21. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומכניסים למקפיא לחמש דקות.
  22. מוציאים מהמקפיא וחותכים לריבועים.
  23. הרכבה: מחלצים את ביסקוויט הפיסטוק מן התבנית

  1. מזלפים נקודות שמנמנות של דיפלומט תות על גבי ביסקוויט הפיסטוק

  1. מניחים את ריבועי השוקולד-פיסטוק ומפזרים פיסטוקים קצוצים לקישוט

  • את העוגה ניתן לשמור עד 3 ימים במקרר.
  • אפשר להוסיף צבע מאכל וורוד/אדום בכדי להעצים את צבעו של הקרם דיפלומט.
  • אפשר לשנות פרזנטציה ולחתוך לריבועים אישיים (כמו בראוניז).

מחית פיסטוק ביתית:

50 גרם פיסטוק
20 גרם חמאה רכה
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון מניחים פיסטוק וגורסים לפירורים דקים-אבקה.
  2. מוסיפים חמאה רכה ואבקת סוכר וממשיכים לעבד עד לתערובת אחידה.

מחית תותים ביתית:


100 גרם תותים

אופן ההכנה:
  1. שוטפים תותים היטב ומורידים את החלק עם העלים.
  2. מעבירים את התותים למעבד מזון וטוחנים עד לנוזל.
  3. מעבירים דרך מסננת.
שימו לב - מחית תותים תצא בהירה וניתן להוסיף צבעי מאכל להעצמת הצבע.




אין תגובות:

פרסום תגובה