יום שלישי, 9 בפברואר 2016

יום המשפחה: קאפקייקס שוקולד-חמאת בוטנים

כולנו נסכים, שאין על עוגת שוקולד
מהעוגות הפשוטות של הילדות - פשוט עוגת שוקולית!
רכה, נימוכה ושוקולדית.

אבל החלטתי לצאת בפרוייקט חדש שנקרא









במסגרת הפרויקט אני (וננה כמובן) נכין עוגת שוקולית, אבל עם טוויסט.
מבטיחה לכם שברגע שתראו, ותכינו את המתכון - ישאלו אתכם "זאת עוגת שוקולד?!"


הפעם החלטתי לשלב בין שוקולד וחמאת בוטנים.
אם אתם קוראים הדוקים בבלוג, אתם יודעים שהשילוב הזה הולך אצלי טוב.







הקאפקייקס האלו בגדול מורכבים מעוגת שוקולית פשוטה.
בתוך הקאפקייקס האלו מתחבא לו קרם חמאת בוטנים מדהים,
למעלה יש גנאש שוקולד מריר מפנק,
ולקישוט - פולי קקאו גרוסים ושבבי חמאת בוטנים.




המתכון הזה קל מאוד להכנה, ולוקח סך הכל כשעה וחצי-שעתיים.




הבסיס של המתכון שאמור הוא עוגת שוקולית רגילה - אפשר בהחלט להחליף אותה במתכון הביתי שלכם.
קרם חמאת הבוטנים לקוח מעוגיו.נט

קאפקייקס שוקולד-חמאת בוטנים:

קאפקייקס שוקולית:
2 כוסות קמח לבן
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
1 כוס שמן צמחי
2 ביצים
1 כוס שוקולית
1 כוס מים רותחים

קרם חמאת בוטנים:
150 גרם חמאת בוטנים
30 גרם חמאה רכה
85 גרם אבקת סוכר
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית אינסטנט פודינג וניל

גנאש שוקולד מריר:
250 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה

לקישוט:
פולי קקאו
שבבי חמאת בוטנים

כמות ואביזרים נוספים:
15 קאפקייקס קטנים
שק זילוף עם צנתר כוכב גדול

אופן ההכנה:
  1. קאפקייקס שוקולית: מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. בקערה קטנה מערבבים היטב שוקולית עם מים רותחים ומניחים בצד.
  3. בקערת מיקסר מנפים קמח לבן ואבקת אפייה. מוסיפים סוכר וניל,סוכר ומלח ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים שמן צמחי וביצים ומקציפים במיקסר.
  5. מוסיפים את השוקולית עם המים הרותחים וממשיכים לערבב עד לתערובת אחידה.
  6. מוזגים את התערובת לתבנית עוגה משומנת/קאפקייקסים ומכניסים לתנור (עוגה-בערך 45 דקות. קאפקייקסים-בערך 10 דקות).
  7. מוציאים את העוגה/קאפקייקסים מהתנור כשהם תפוחים וכשנועצים בהם קיסם יוצא פירורים לחים.
  8. מצננים לגמרי לפני הקישוט.
  9. מיישרים את העוגה/הקאפקייקס ומורידים את ראש הגבעה (ראו בתמונה את הקאפקייקס הקרוב לעומת הקאפקייקסים שברקע)
  1. בעזרת סכין וכפית, יוצרים חור קטן ודי עמוק - אך לא מדי. את שאריות העוגה שאתם מוציאים מהחור ניתן לשמור בצד, אך אין בהם שימוש בהמשך המתכון.

  1. קרם חמאת בוטנים: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים חמאת בוטנים, חמאה רכה ואבקת סוכר ומקציפים במיקסר עד לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים שמנת מתוקה ואינסנטנט פודינג וניל ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם אחיד וסמיך.
  3. בעזרת שתי כפיות או שק זילוף, מכניסים את קרם חמאת הבוטנים לתוך החורים שיצרנו בקאפקייקס.
  4. גנאש שוקולד מריר: מרתיחים שמנת מתוקה.
  5. מניחים את השוקולד בתוך קערה, כשהשמנת רותחת שופכים על השוקולד.
  6. מערבבים היטב עד שכל השוקולד ימס ויהיה רוטב שוקולד אחיד.
  7. מכניסים את הרוטב שוקולד למקרר לקירור בלבד! שימו ♥: במידה והרוטב שוקולד יהיה יותר מדי זמן במקרר, יהיה קשה להקציף אותו והוא לא יהיה נוח לזילוף. יש לקרר את הרוטב בערך 20 דקות.
  8. לאחר שרוטב השוקולד התקרר - מוציאים אותו מהמקרר ומעבירים לקערת מיקסר עם וו הקצפה.
  9. מקציפים את הרוטב שוקולד במהירות גבוהה עד שנוצר קרם שוקולד עמיד שניתן לזלף.
  10. מעבירים את קרם השוקולד לשקית זילוף עם צנתר כוכב גדול ומזלפים בצורת גלידה על כל קאפקייקס.
  11. מעטרים בפולי קקאו ושבבי חמאת בוטנים.



  • את הקאפקייקס יש לשמור במקרר עד לשלושה ימים.
  • מקרם חמאת הבוטנים יוצאת כמות קצת יותר גדולה - אפשר לזלף אותה במקום גנאש השוקולד בחלק מן הקאפקייקס, או פשוט לאכול עם כפית :)
  • אפשר "להחליף תפקידים" - את הגנאש שוקולד להחביא בתוך הקאפקייקס ואת החמאת בוטנים לזלף מעל.
  • אפשר לוותר על הקישוטים. 
  • אפשר לוותר לגמרי על קרם חמאת הבוטנים או על הגנאש שוקולד מריר.

יום משפחה שמח!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה