יום שני, 22 בפברואר 2016

פלובה קצת אחרת

אם לומר את האמת, אף פעם לא התלהבתי מפבלובה.
אף פעם לא הבנתי למה, ואז! ביום אחד זה הכה בי.

פבלובה פשוט קינוח מבולגן! אין צורה מוגדרת, אין סדר מסוים.
לא ממש ברור מה האם הפבלובה בצורת קערה? צלחת? אישית? בגודל עוגה?

אז עלה לי רעיון איך לעשות פבלובות אישיות בצורת כד, סימטריות ויפות.

המתכון מבוסס על המתכון של עוגיו.נט - מיני-פבלובה עם קרם מסקרפונה-לימון ותותים עם שינויים בעיצוב וברוטב.


מיני פבלובות מסקרפונה-פירות יער:

מצרכים:

פלובות:
2 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
60 גרם סוכר
כפית מחית וניל איכותית - ניתן להשיג בחנויות אפייה
60 גרם אבקת סוכר
1 כף קורנפלור

קרם מסקרפונה-לימון:
225 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל איכותית
70 גרם אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-1 לימון
250 מ"ל שמנת מתוקה

רוטב פירות יער:
300 גרם פירות יער
50 גרם סוכר
50 מ"ל מים

מה עוד צריך?
תבנית סילקון - חצי כדור
2 שקי זילוף+צנתר חלק+צנתר כוכב (לא חובה)
אופן ההכנה:
  1. פבלובות: מחממים תנור ל-80 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם מטפה מניחים יחד חלבונים ומלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
  3. מוסיפים פנימה את הסוכר בהדרגה ואת מחית הווניל, וממשיכים להקציף הכל יחד 10 דקות, עד שמתקבל מרנג יציב מבריק.
  4. מנפים פנימה את אבקת הסוכר והקורנפלור ומקפלים בעזרת לקקן, רק עד שהתערובת אחידה. נזהרים שלא לשבור את הקצף.
  5. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק.
  6. משמנים עם חמאה תבניות סיליקון בצורת חצי כדור בצד המקוער (הפכו את התבנית כך שחצי הכדור יהיו כלפי מעלה).
  7. סביב כל חצי כדור מזלפים את המרנג בזהירות. חצי מן הכדורים סוגרים למעלה, וחלק משאירים פתוחים.
  8. אופים את הפבלובות במשך שעתיים וחצי-שלוש שעות עד לייבוש מוחלט.
  9. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה עד לשלב הרכבת המנה.

  1. קרם מסקרפונה-לימון: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים מסקרפונה, תמצית וניל, אבקת סוכר, מיץ וגרידת לימון וטורפים לתערובת אחידה במהירות נמוכה-בינונית.
  2. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרם דק תוך כדי הקצפה את השמנת המתוקה.
  3. ממשיכים להקציף עד שנוצר קרם יציב.
  4. רוטב פירות יער: בסיר קטן מניחים פירות יער, סוכר ומים.
  5. מביאים לרתיחה חזקה ושמים לב שכל הסוכר נמס.
  6. מצננים לחלוטין עד לשלב הרכבת המנה.
  7. הרכבת הפבלובות: מעבירים את קרם המסקרפונה-לימון לשק זילוף עם צנתר כוכב.
  8. מניחים פבלובה בצורת חצי כדור סגור, ומזלפים בתוכה את הקרם מסקרפונה-לימון, שמים קצת רוטב פירות יער וסוגרים עם פבלובה בצורת חצי כדור פתוח.



  • לא חייב להשתמש בצנתר או שק זילוף! אומנם צנתר ושק זילוף יעניקו לקינוח מראה מקצועי יותר, אבל בהחלט אפשר להשתמש בשקית סנדוויץ פשוטה, למלא את הקרם/המרנג, לחתוך פתח קטן ולזלף.
  • במקום רוטב פירות יער אפשר לשים תותים, או כל פרי אחר שאוהבים.
  • אפשר להכין את הפבלובות בצורת חצי כדור-סגור ובכך להכין מעין קערות (ללא החלק העליון), או בכל צורה אחרת שרוצים.
  • את הפבלובות יש לאכול ישר לאחר הרכבת המנה! אי אפשר לשמור במקרר, הקרם מרטיב את המרנג והורס את הקינוח.
  • אפשר להכין את כל הפרודוקטים בנפרד ולהרכיב ברגע האחרון: את הפלובות יש לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, קרם מסקרפונה-לימון ורוטב פירות יער יש לשמור במקרר.
  • יוצאת כמות נאה של רוטב פירות יער - אני אוהבת להגיש את הפלובות יחד עם קערה של הרוטב בצד - כך שלדביבונים האמיתיים תהיה אופציה להוסיף כאוות נפשם :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה