יום ראשון, 24 בינואר 2016

קן קדאיף

מהיום שבו התחלתי לאפות, אפילו קצת לפני
שתי אחיות שלי דרשו שאלמד להכין קינוח שמכינים במסעדת "כרמים" (שדרך אגב-מסעדה מעולה!)
הקינוח נקרא "קן קדאיף" והוא מאוד פשוט ומאוד טעים!

הבסיס הוא שערות קדאיף בצורת קן,
בתוך הקן קדאיף יש קרם שוקולד לבן - אותו לקחתי משוקו חם
ומעליו רוטב פירות יער. 



השבוע החלטתי שהגיע הזמן שסוף סוף אכין את הקינוח המדובר,
אך כמו תמיד.. אני לא יכולה פשוט להישאר עם המקור

אז במקום קרם שוקולד לבן - הכנתי קרם מסקרפונה עם שוקולד לבן.
ובמקום להכין רק מנות אישיות, הכנתי גם קן קדאיף אחד גדול! 






אה כן, שכחתי לציין - כל התענוג הזה, בעשרים דקות עבודה! 







קן קדאיף עם קרם מסקרפונה, שוקולד לבן ופירות יער:

קן קדאיף:
400 גרם שערות קדאיף (ניתן למצוא בקפואים בכל סופר)
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם אבקת סוכר

קרם מסקרפונה-שוקולד לבן:
500 גרם גבינת מסקרפונה
500 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן מומס
2 כפות אבקת סוכר

רוטב פירות יער:
300 גרם פירות יער (ניתן למצוא בקפואים בכל סופר)
50 גרם סוכר
50 מ"ל מים

כמות ואביזרים נוספים:
עוגת קן קדאיף בקוטר 20 ס"מ+10 קינוחים איישים בקוטר 9 ס"מ
שקית זילוף עם צנתר כוכב גדול (אפשר להמיר בשקית סנדוויץ')

אופן ההכנה:
  1. קן קדאיף: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. בקערה גדולה מניחים את שערות הקדאיף יחד עם חמאה מומסת ואבקת סוכר ומערבבים היטב (אפשר לקרוע חלק מהשערות כדי שהחמאה ואבקת הסוכר אכן יגיעו לכל השערות).
  3. מניחים בכל רינג כמות נאה של שערות קדאיף, ודוחסים את השערות לבסיס ויוצרים שוליים גבוהים.
  4. מכניסים לתנור לכ 5-7 דקות עד ששערות הקדאיף מזהיבות.
  5. מצננים לחלוטין לפני המילוי.
  6. קרם מסקרפונה-שוקולד לבן: ממיסים 200 גרם שוקולד לבן (בפולסים במיקרוגל או בבן-מארי).
  7. בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים גבינת מסקרפונה ואבקת סוכר ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה.
  8. מגבירים את עוצמת המיקסר ומוסיפים בזרם דק את השמנת עד לקבלת קרם.
  9. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס וממשיכים להקציף עד לקרם יציב.
  10. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר כוכב גדול.
  11. מזלפים במרכז כל קן קדאיף קרם בנדיבות.
  12. רוטב פירות יער: בסיר קטן מביאים לרתיחה פירות יער,סוכר ומים.
  13. מצננים לחלוטין לפני ההרכבה.
  14. שופכים מעט רוטב פירות יער על כל קן קדאיף.
  • את קן הקדאיף יש לשמור במקרר עד לשלושה ימים, אך הוא במיטבו ישר אחרי ההרכבה.
  • אני ממליצה להרכיב את קן הקדאיף ממש לפני הגשה - אפשר להכין את כל המרכיבים, לשמור במקרר ולהרכיב בדקה התשעים.
  • אפשר להשתמש גם בתבניות סיליקון במקום או בנוסף לרינגים.
  • אפשר להכין רק קינוחים אישיים - כמו במקור.
  • אפשר להמיר את רוטב פירות היער בתותים טריים.
  • גודל הרינגים לא ממש משנה כאן - אפשר להשתמש בכל גודל העולה על רוחם - אבל שימו לב שהכמות תשתנה בהתאם.
  • מרוטב פירות היער יוצא כמות נאה - אני אוהבת להגיש את הקינוח יחד עם צלוחית ובה רוטב פירות יער - כך מי שאוהב יוכל להוסיף עוד, ועוד ועוד...


אין תגובות:

פרסום תגובה