יום רביעי, 20 בינואר 2016

שמרים נוטלה-נוגט

בין הדברים שאני הכי אוהבת
זה עוגות שמרים
אפילו הקנויות!

אין כמו עוגת שמרים חמה, מלאה בשוקולד
זה אחד הקינוחים הכי מנחמים שיש

לא חסרות גרסאות לשמרים ולמילויים
והחלטתי לעשות שילוב מהשמיים
נוגט ונוטלה

אבל הנוגט.. זה לא אבקת נוגט.. אלא פרלינה
שוקולד-נוגט משובח שכמובן ניתן להכין בכל חנות אפייה
תאמינו לי.. אחרי שתקנו פעם אחת פרלינה אתם לא תוכלו להפסיק

את המתכון לבצק שמרים לקחת מהילה אלגזר, מהמתכון המקורי של מאפי הקינמון המשגעים שלה שגם עליהם אגב כבר הספקתי לדווח פה בבלוג :)



עוגת שמרים נוטלה-נוגט:



בצק שמרים:
2/3 כוס חלב
ביצה
50 גרם חמאה רכה
3 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים

מילוי:
4 כפות ממרח נוטלה
4 כפות פרלינה (ניתן להשיג בחנות אפייה)

ציפוי:
1 ביצה טרופה
100 גרם סוכר
100 מ"ל מים

כמות ואביזרים נוספים:
עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק סטנדרטית

אופן ההכנה:

  1. בצק שמרים: שמים במיקסר עם וו לישה את החלב,ביצה, 50 גרם חמאה רכה, קמח, מלח ושמרים יבשים ולשים כ 5-7 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  2. התפחה ראשונה: מכסים את הבצק במגבת ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (בערך כשעה וחצי, תלוי בטמפרטורת החדר).
  3. מילוי: מחלקים את הבצק לשניים. 
  4. מרדדים חלק ראשון לעלה דק ככל הניתן, ומורחים את הנוטלה. מגלגלים לרולדה.
  5. חותכים את רולדת הנוטלה באמצע ויוצרים צורה של בורג (ניתן לראות כאן איך יוצרים צורת בורג)
  6. מרדדים את החלק השני של הבצק לעלה דק ככל הניתן, ומורחים פרלינה ומגלגלים לרולדה.
  7. חותכים את רולדת הפרלינה באמצע ויוצרים צורה שלבורג.
  8. מלפפים את שתי רולדות-ברגים אחת סביב השניה ומניחים בתבנית אינגליש קייק.
  9. התפחה שנייה: מכסים את תבנית האינגליש קייק במגבת ומניחים להתפחה נוספת של כשעה.
  10. מחממים תנור ל180 מעלות.
  11. מורחים על העוגה התפוחה ביצה טרופה.
  12. מכניסים לתנור לכחצי שעה אפייה.
  13. ציפוי מי סוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים והסוכר.
  14. כשהעוגה חמה מורחים את מי הסוכר.



  • ניתן להוסיף לנוטלה ולפרלינה גם אגוזים קצוצים: שקדים, אגוזי מלך, לוז וכו'.
  • מי הסוכר נותנים לעוגה מראה מבריק וגם תורמים לא מעט לקריספיות העוגה.
  • את העוגה ניתן לשמור בטמפרטורת החדר יומיים-שלושה.
  • מומלץ לחמם לפני ההגשה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה